Fondue met appel

home > fondue > Fondue met appel

Wrijf de binnenzijde van de fonduepan in met de gehalveerde ui. Giet cider en citroensap in de pan en verwarm zachtjes tot het mengsel gaat borrelen. Draai het vuur laag en roer geleidelijk de geraspte kaas erdoor. Blijf, onder herhaaldelijk roeren, doorverwarmen tot de kaas smelt. Maak in een kleine kom mosterd en maïzena aan met appelsap. Roer dit door het kaasmengsel en laat gedurende 2-2 min. doorkoken tot het mengsel dik en romig is. Roer dikwijls. Breng op smaak met zout en peper. Dien op met partjes appel en blokjes knapperig brood.





Ingrediënten voor 4 personen

½ kleine ui, 2½ dl droge cider, 1 theel. citroensap, 375 g geraspte Cheddarkaas, ½ theel. mosterd, 3 theel. maïzena, 3 eetl. appelsap, mespuntje witte peper, zout, partjes appel en blokjes knapperig brood, om op te dienen