Marokkaanse kaasfondue

home > fondue > Marokkaanse kaasfondue

Rasp beide soorten kaas grof. Boen de sinaasappel met het aardappelborsteltje schoon, rasp de schil dun af, snijd hem doormidden en pers hem uit. Snipper de ui. Hak de amandelen grof en rooster ze in de koekenpan goudbruin. Bak het brood af en rol de plakjes vleeswaren op. Wrijf de pan in met een doorgesneden stukje knoflook.
Doe de melk en het sinaasappelrasp in de pan en breng dit op matig vuur tegen de kook aan.
Roer geleidelijk de kaas erdoor en verwarm het geheel al roerend op matig vuur tot de kaas gesmolten is. Maak de maizena aan met het sinaasappelsap en voeg dit al roeren toe aan de fondue. Blijf roeren tot een glad gebonden fondue ontstaat. Roer de ui een snufje kaneel en peper naar smaak erdoor. Strooi de amandelen en de verse koriander erover.Wrijf nu ook de fonduepan in met een doorgesneden teentje knoflook en giet het kaasmengsel erin. Zet de brander aan op een matig vlammetje zodat het niet te erg aankoekt.

Serveertips:
Doe de vleeswaren per twee personen op een bordje en doe met het brood hetzelfde in een mandje. Dit voorkomt wachten op de ander met aan het vorkje prikken of constant vragen om de vleeswaren of het brood.

Ingrediënten voor 4 personen

Heerlijk op een herfstachtige- of winter avond maar ook niet verkeerd in de lente. Lekkere kaasfondue eindeloos te varieren met buitenlandse kazen (lichter op de maag doordat er melk in zit).

600 g jong belegen goudse kaas
200 g kaas met kruiden (elke keer een andere kaas uitproberen)
1 sinaasappel
1 rode ui
75 g blanke amandelen
1 (of meer) teentje(s)knoflook
½ l melk
2-3 eetl. maïzena
snufje kaneel
peper
2 eetl. grof gesneden verse koriander
Om te dippen: elk soort brood,diverse soorten vleeswaren als; (rauwe)ham, salami, worst en chorizo