Chocoladetaartjes

home > gebak-en-snacks > Chocoladetaartjes

Vet twee muffinvormen voor 12 taartjes in. Zeef de bloem in een kom. Meng met de vingertoppen de boter door de bloem tot het geheel op broodkruimels lijkt. Roer de suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eierdooiers en maximaal 2 eetl. water toe. Roer het deeg met een mes tot een korrelig deeg. Leg het deeg op een met bloem bestroven werkblad. Rol er een bal van en duw hem iets in. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 20 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en steek er rondjes van 5 cm. uit. Leg ze in de vormen. Bak de rondjes in 10 min. lichtbruin. Neem ze uit de vorm en laat ze afkoelen. Herhaal dit met de rest van de deeg. Maak de chocolade fijn, doe de chocolade in een vuurvaste kom. Breng de room in een pan aan de kook. Giet de room over de chocolade. Laat dit 1 min. staan. Roer de room tot de chocolade is gesmolten. Roer de likeur erdoor. Laat de chocolade onder af en toe roeren dik worden. Schil de sinaasappel en verwijder het witte velletje. Snijd de schil in dunne reepjes. Meng de extra suiker met de reepjes en 1,3 dl. water. Laat de suiker al roerend op een laag vuur oplossen en laat het mengsel 5-10 min. koken tot het stroperig wordt. Neem de reepjes uit de pan en laat ze op bakpapier afkoelen. Schep het chocolademengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 cm. Spuit drie steeds kleiner wordende cirkels op de bodems en laat het chocolademengsel in een punt eindigen. Bestrooi de taartjes met cacaopoeder, verzier ze met de reepjes sinaasappelschil en bewaar ze in de koelkast. Lekker bij de koffie.





Ingrediënten voor 4 personen

150 g bloem, 75 g boter, 60 g fijne tafelsuiker, 2 eierdooiers, 250 g pure chocolade, 2,5 dl. room, 1 eetl. sinaasappellikeur, 1 sinaasappel, 125 g fijne tafelsuiker (extra), cacaopoeder