Cognacrolletjes

home > gebak-en-snacks > Cognacrolletjes

Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Meng boter, ahornsiroop en suiker in een pan. Roer dit op een laag vuur door tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost, neem de pan van het vuur. Voeg gezeefde bloem en gemberpoeder toe. Roer alles kort met een houten lepel door. Schep afgestreken theel. van het mengsel op de bakplaat zo’n 12 cm. uit elkaar (maak 3-4 koekjes tegelijk). Maak van het mengsel rondjes van 8 cm. Bak ze in 6 min. lichtbruin. Laat ze 30 sec. liggen, neem ze van de plaat en wikkel ze , terwijl ze nog warm zijn, om de steel van een pollepel. Zijn ze op de bakplaat hard geworden, zet ze dan nog weer even in de oven om zacht te worden. Laat ze afkoelen en bak de andere rolletjes op dezelfde manier. Meng de ingrediënten voor de koffiecrème in een kom en roer alles goed door elkaar. Dek de kom met plasticfolie af en zet hem 1 uur in de koelkast. Klop het mengsel met de mixer tot stijve pieken. Vul de rolletjes met behulp van een spuitzak. Verzier ze met sliertjes gesmolten chocolade. Lekker bij de koffie.

Tip: De nog niet gevulde rolletjes kunnen één maand bewaard worden in de vriezer.

Voor straks eet lekker!





Ingrediënten voor 4 personen

60 g boter, 2 eetl. ahornsiroop, 60 g bruine suiker, 30 g bloem, 1½ theel. gemberpoeder, 75 g pure chocolade

voor de koffiecrème:

1,8 dl. room, 1 eetl. poedersuiker, 1 theel. oploskoffie, 1 eetl. koffie-likeur