Gevulde vijgen

home > gebak-en-snacks > Gevulde vijgen

Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de amandelen op een bakplaat en bak ze in 5 min. goudbruin. Laat ze afkoelen. Verwijder de steeltjes van de vijgen. Snijd de bovenkant tot op de helft kruislings in en vouw de vruchten open als bloemblaadjes. Pureer de amandelen en gekonfijte citrusvruchten in de keukenmachine. Voeg de marsepein toe en zet de machine een paar keer kort aan, zodat de marsepein verkruimelt. Breng met je handen 2 eetl. marsepeinvulling in de vijgen aan en kneed de vijgen zoveel mogelijk in hun oorspronkelijke vorm. Serveer ze op kamertemperatuur. Ter afwisseling, doop de onderkant in gesmolten chocolade.





Ingrediënten voor 4 personen

100 g blanke amandelen, 30 zachte droge vijgen, 125 g gekonfijte citrusvruchten, 200 g marsepein in stukken