Panforte

home > gebak-en-snacks > Panforte

Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet een lage ronde cakevorm van 20 cm. licht in en bekleed de bodem met bakpapier. Meng amandelen, hazelnoten, walnoten, rozijnen, gekonfijte abrikoos en citrusvruchten in een kom. Voeg gezeefde bloem, cacaopoeder en kaneel toe en roer alles door. Meng chocolade, suiker en honing in een pannetje en smelt dit al roerend op een laag vuur. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredieënten en giet het gesmolten mengsel hierin. Roer het geheel glad. Omdat het mengsel erg stijf wordt, is het beter om met je handen verder te kneden. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm. Maak je handen hierbij een beetje vochtig, zodat het mengsel niet blijft plakken. Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Bak de panforte 35 min., zodat de bovenkant in het midden stevig aanvoelt. Laat de panforte volledig afkoelen in de vorm. Verwijder de vorm en bestrooi de panforte royaal met poedersuiker. Snijd hem voor het serveren in punten. Lekker bij de koffie.





Ingrediënten voor 4 personen

125 g blanke geroosterde amandelen, 75 g geroosterde hazelnoten, 50 g walnoten, 100 g rozijnen, 175 g gekonfijte abrikoos in 8 stukjes, 50 g gekonfijte citrusvruchten, 100 g bloem, 2 eetl. cacaopoeder, 1 theel. kaneel, 50 g gehakte pure chocolade, 100 g fijne tafelsuiker, 125 g honing