Wafelhoorntjes

home > gebak-en-snacks > Wafelhoorntjes

Warm de oven voor op 190°C. en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de boter en de poedersuiker door elkaar tot een smeuïg mengsel. Voeg beetje bij beetje de eiwitten toe en roer ze steeds goed door. Roer de bloem door het deeg en voeg als laatste de koffielikeur toe. Leg met een lepel kleine hoopjes van het deeg op het bakpapier en strijk met de bolle kant over het hoopje deeg, zodat het uitvloeit tot cirkels met een doornede Ø van ± 15 cm. Bak ze met twee tegelijk 4 à 5 min. in de oven tot ze lichtbruin zijn. Licht de wafels met een spatel van het bakpapier, rol ze tot een hoorntje of om een houten steel en laat ze afkoelen. Roer suiker naar smaak door de crème fraîse en vul hiermee de wafels. Bestrooi de wafels met poedersuiker. Erg lekker bij de koffie!





Ingrediënten voor 4 personen

80 g zachte boter, 135 g poedersuiker plus wat extra voor over de wafels, 3 eiwitten, 60 g bloem gezeefd, 1 eetl. koffielikeur (b.v. Tia Maria), 500 g crème fraîse, suiker naar smaak