Walnotenchocolaatjes

home > gebak-en-snacks > Walnotenchocolaatjes

Hak de 100 g walnoten fijn in een keukenmachine. Voeg de gezeefde poedersuiker en eiwit toe en laat de machine draaien tot een smeuïg mengsel ontstaat. Zet het afgedekt 20 min. in de koelkast. Maak van theel. mengsel balletjes en druk ze iets in. Doe de chocolade in een vuurvaste kom. Breng een pan met water aan de kook en neem de pan van het vuur. Plaats de kom boven in de pan, maar zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade onder af en toe roeren. Doop de rondjes in de chocolade en leg ze op een stuk vetvrij papier. Druk de halve walnoten op de rondjes en laat ze opstijven. Lekker bij de koffie.





Ingrediënten voor 4 personen

100 g walnoten in stukjes, 60 g poedersuiker, 2 theel. eiwit, 200 g pure chocolade, 30 halve walnoten