Garnalen-koriander toastjes

home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Garnalen-koriander toastjes

Meng de garnalen, bosuitjes, citroengras, knoflook, eiwit, 1 dl. olie, koriander, de sauzen en citroensap in de keukenmachine. Bestrijk het brood met dit mengsel (ook de randen) en snijd elk sneetje in vier driehoekjes. Verhit 2 cm. olie in een pan tot 180ºC. De olie is heet genoeg als een stukje brood in 15 sec. goudbruin wordt. Bak het brood met het beleg omlaag, 2-3 min. Draai het om en bak de andere kant 1 min. Laat de toastjes op keukenpapier uitlekken, en serveer ze direct. Lekker als borrelhapje.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g gepelde garnalen, 8 bosuitjes (gehakt), 1 strengel citroengras (wit gedeelte gehakt), 1 teentje knoflook, 1 eiwit, 1eetl. olie, 1 eetl. verse koriander, 1 eetl. vissaus, 2 theel. chilisaus, 1 eetl. citroensap, 8 sneetjes oud witbrood (zonder korst), olie om in te bakken