Garnalenpakketjes

home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Garnalenpakketjes

Verhit 1 eetl. olie in een koekenpan, voeg de schoongemaakte en uitgeperste knoflook, de gember toe en bak dit in 2 min. op laag vuur. Bak de gehakte bosuitjes 2 min. mee. Zet het vuur hoog, voeg de gehakte garnalen toe en bak ze 2 min. al roerend mee. De garnalen mogen niet te lang meebakken, omdat ze snel taai worden. Voeg vissaus, suiker, citroensap en koriander toe, blijf 1 min. roeren. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud iets afkoelen. Verdeel het afgekoelde mengsel in 24 porties. Snijd de 6 loempiavellen voorzichtig in vieren. Schep één porie in het midden van elk loempiavelletje, bestrijk de randen met water en vouw er een pakketje van. Herhaal dit nog 23 keer. Vul een pan met olie om te frituren, verwarm hem tot 180ºC. De olie is heet als een stukje brood in 15 sec. goudbruin wordt. Frituur de pakketjes één voor één en houd ze eerst een paar sec. met een tang vast, om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen. Bak ze goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bind er een spriet bieslook om en serveer ze met zoete chilisaus. Lekker als borrelhapje.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g gepelde garnalen, 2 teentjes knoflook uitgeperst, 1 eetl. verse gember, 2 fijngehakte bosuitjes, ½ theel. vissaus, ½ theel. suiker, 1 eetl. olie, 1 eetl. citroensap, 2 eetl. verse gehakte koriander, 6 grote loempiavellen, verse bieslook, zoete chilisaus, olie om te frituren