Kip in een sesamjasje

home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Kip in een sesamjasje

Meng de reepjes kip in een kom met de teriyaki- en chilisaus, yoghurt en kerrie. Roer alles door en zet de kom een nacht in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190ºC. Meng de fijngemaakte cornflakes, sesamzaadjes en parmezaanse kaas. Laat de marinade van de kip druppelen. Wentel de kip door het cornflakesmengsel. Leg de reepjes kip naast elkaar op een ingevette bakplaat. Bak ze in 20-25 min. goudbruin. Serveer ze warm met de saus.
Voor de saus: Meng de maïzena in een steelpan met de azijn en roer hierdoor 2,5 dl. water en de andere ingredieënten voor de saus. Breng dit mengsel al roerend op matig vuur aan de kook en blijf roeren tot de saus indikt.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kipfilets in reepjes, 60 ml. teriyaki-saus, 1 eetl. chilisaus, 1 eetl. yoghurt, 2 theel. kerrie, 100 g cornflakes, 40 g sesamzaadjes, 35 g parmezaanse kaas
voor de zoetzuresaus:
1 eetl. maïzena, 1,3 dl. witte azijn, 125 g fijne tafelsuiker, 60 ml. gezeefde tomaten, 1 theel. kippenbouillonpoeder, 2,5 dl. water