Kip met nori - stukjes kip met zeewier

home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Kip met nori - stukjes kip met zeewier

Snijd de kip in kleine éénhapsstukjes en doe ze in een kom. Meng de sojasaus, de mirin en de klein gemaakte gember in een kommetje, giet dit over de kip tot het gelijkmatig bedekt is. Zet de kom 15 min. in de koelkast en giet daarna te veel marinade af. Meng de fijngesneden nori met de maïzena en wrijf de stukjes kip hier voorzichtig mee in. Verhit de olie in een pan tot 180ºC. De olie is heet genoeg als een stukje brood in 15 sec. goudbruin wordt. Neem 6-7 stukjes kip tegelijk, en bak ze goudbruin, draai ze regelmatig om. Laat de stukjes kip uitlekken en garneer ze eventueel met wat nori. Lekker als borrelhapje.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g kipfilet, 60 ml. Japanse sojasaus, 60 ml. mirin, stukje gember van 4 cm., 1 vel nori, 40 g maïzena, 2,5 dl. olie om te bakken