Kip tandoori kipspiesjes met paprika

home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Kip tandoori kipspiesjes met paprika

Snijd de kip in blokjes en doe ze in een grote glazen kom. Voeg de yoghurt, azijn, citroensap, kruiden, de uitgeperste knoflook, de geraspte gember en laurrier toe en roer alles goed door. Zet de kom afgedekt een nacht lang in de koelkast. Week de cocktailprikkers 30 min. in water. Rijg de kip, afgewisseld met blokjes schoongemaakte, ontdaan van aanzetsteel en zaden in blokjes gesneden paprika aan de prikkers. Grill ze 5-10 min. tot het vlees zacht en gaar is. Draai de spiesjes geregeld om. Serveer ze warm. Lekker als borrelhapje.





Ingrediënten voor 4 personen

1,5 kg kipfilet, 500 g yoghurt, 75 ml. wittewijnazijn, 1 eetl. citroensap, 1 eetl. paprikapoeder, 1 eetl. cayennepeper, 1 eetl. koriander, 1 eetl. komijn, 6 teentjes knoflook, 1 eetl. verse gember, 2 laurrierblaadjes, 3 groene paprika’s