Aardappelen met lamsvlees uit de oven

home > hoofdgerechten > Aardappelen met lamsvlees uit de oven

Snijd de geschilde aardappelen in dikke plakken. Snijd het vlees in blokken van ca. 3×3 cm. Snijd de gepelde ui in smalle halve ringen. Plet de ongepelde knoflooktenen met de platte kant van een mes of met de bodem van een steelpan. Breek het verse takje rozemarijn in stukjes. Verwarm de oven voor op 200º C. Schep alle voorbereide ingrediënten in een grote kom met de olie en wat zout en peper goed door elkaar. Schep het mengsel in een ovenschaal en schuif die ca.1 uur en 20 min. in de voorverwarmde oven. Schep alles in die tijd een paar keer om, zodat vlees en aardappelen gelijkmatig gaar en bruin worden. Geef er sla met tomaten bij, bijvoorbeeld aangemaakt met een yoghurtdressing.





Ingrediënten voor 4 personen

1½ kg afkokende aardappelen, 600 g doorregen lamslappen, 6 teentjes knoflook, 1 grote ui, 1 takje verse rozemarijn of 2 theel. gedroogde rozemarijnnaaldjes, 5 eetl. olijfolie, zout, versgemalen peper