Aardappelen uit Lyon

home > hoofdgerechten > Aardappelen uit Lyon

Kook de aardappelen gedurende 10 min. in water met zout. Ze mogen niet helemaal gaar zijn. Giet de aardappelen dan af, laat ze even uitdampen en snijd ze vervolgens in plakjes. Smelt 75 gram boter in een koekenpan en bak hierin de aardappelplakjes onder geregeld omleggen bruin en gaar. Schil de uien en snijd ze in dunne ringen. Verwarm in een tweede koekenpan de olie en de 2 eetl. boter en bak hierin de uiringen mooi bruin. Strooi rijkelijk versgemalen peper over de uiringen uit. Schep de gebakken aardappelen over in een warme schaal en leg er de goudbruine uiringen bovenop. Strooi er tot slot voor de kleur en smaak peterselie overheen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg geschilde aardappelen, zout, 75 g boter, 6 middelgrote uien, 4 eetl. olie, 2 eetl. boter, versgemalen peper, 1 eetl. gehakte peterselie