Aardappelgratin met brie

home > hoofdgerechten > Aardappelgratin met brie

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes. Vet een lage ovenschaal of 4 éénpersoonsschaaltjes in met de helft van de olijfolie. Meng de gepelde teentjes knoflook met de melk, de kookroom en de eidooier. Voeg peper en nootmuskaat toe en klop goed door. Schep de aardappelschijfjes en de sjalotjes door dit mengsel. Schep de helft in de ovenschaaltjes, verkruimel de helft van de kaas erboven en verdeel de andere helft van het aardappelmengsel erover. Verdeel de rest van de verkruimelde brie en de peterselie erover en sprenkel er 1 eetl. olijfolie over. Zet het gerecht ca. 40 min. in de oven totdat het lichtbruin en gaar is. Lekker met een groene salade of tomatensalade.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg vastkokende aardappelen, 5 sjalotjes, 2 eetl. olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 dl melk, 2 dl kookroom, 1 eidooier, versgemalen peper, gemalen nootmuskaat, 150 g brie, 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)