Aardappelnestje met paprika en shoarmavlees

home > hoofdgerechten > Aardappelnestje met paprika en shoarmavlees

Maak de aardappelpuree en roer er het ei door. Schep de puree in een spuitzak met een grof gekarteld spuitmondje en spuit een rand langs vier eenpersoons ovenschaaltjes. Verwarm de oven voor op 180º C. Snijd de schoongemaakte paprika’s eerst in kwarten en daarna in smalle reepjes. Verhit de boter of de olie in een koekenpan en laat de paprikareepjes een paar min. omscheppend bakken. Laat het vlees ca. 5 min. meebakken. Schep er de tomatensaus door en laat goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Schep het paprikamengsel in de aardappelnestjes en zet de schaaltjes ca. 10 min. in de voorverwarmde oven. Geef er sla of komkommer bij.





Ingrediënten voor 4 personen

aardappelpuree uit een pak of zelfgemaakt van 750 g aardappelen, 1 ei, 1 rode en 1 groene paprika, 400 g shoarmavlees, ¼ l gekruide tomatensaus uit een pot of fles, 30 g boter of 2 eetl. olie, zout, versgemalen peper