Aardappelpannenkoeken met cantharellen

home > hoofdgerechten > Aardappelpannenkoeken met cantharellen

Snijd de geschilde uien en het spek in blokjes. Bak het spek uit en de uien in dit bakvet goudgeel. Kruid de schoongemaakte, gewassen en uitgelekte cantharellen met peper en zout, voeg ze bij de uitjes en stoof alles 5 min. Doe de 2 rauwe eieren in een mengbeker en giet er zoveel water bij tot je een ½ l. vocht hebt. Roer er het aardappelpannenkoekenmeel door. Schil de aardappels, rasp ze en roer ze door de massa, laat het mengsel 10 min. staan. Verhit boet of olie in een koekenpan. Bak de pannenkoekjes in de hete boter, en doe op de nog rauwe kant van de pannenkoekjes een eetlepel cantharellen. Keer de pannenkoekjes dan om, bak ze gaar en houd ze warm op een schotel. Bestrooi ze met fijngesneden bieslook en geef er komkommersla bij.





Ingrediënten voor 4 personen

2 uien, 25 g gerookt spek, 250 g cantharellen, zout, peper, 2 eieren, 1 pak aardappelpannenkoekenmeel voor ½ l. beslag, 2 aardappels, maïs of zonnebloemolie, 1 bosje fijngesneden bieslook