Asperges met zalm en aardappelpuree

home > hoofdgerechten > Asperges met zalm en aardappelpuree

Aardappels schillen, in stukjes snijden en in weinig water met zout in 20-25 min. gaarkoken. Asperges schoonmaken. Citroen halveren en 2 plakjes ervan snijden. Rest van citroen uitpersen. In wijde pan laag water met 1 eetl. boter, citroenplakjes, foelie en wat zout aan de kook brengen. Asperges erin leggen en 10 min. zachtjes koken. Vuur uitzetten en asperges afgedekt nog 5-10 min. in water laten nagaren. Aardappels afgieten, in pan even droogstomen en tot niet te fijne puree stampen. Ei, slagroom, citroensap en 1 eetl. boter erdoor roeren. Puree met garde luchtig kloppen en helft van bieslook erdoor scheppen. Puree tot gebruik warmhouden. Rest van boter smelten. Asperges met schuimspaan uit pan nemen en per stuk of per twee in zalmfilet rollen. Asperges over borden verdelen en wat gesmolten boter erover schenken. Puree ernaast scheppen. Met rest van bieslook bestrooien.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g vastkokende aardappels, 1 kg witte asperges, 1 citroen, 125 g boter, 2 stukjes foelie, 1 ei losgeklopt, 125 ml slagroom op kanertemperatuur, 25 g verse bieslook in stukjes geknipt, 400 g gerookte Schotse zalmfilet in smalle repen