Aubergine met feta en tomaat

home > hoofdgerechten > Aubergine met feta en tomaat

Was de aubergine en prik met een vork hier en daar wat gaatjes, doe de aubergine in een voorverwarmde oven (250ºC) in een ovenschaal, zo lang dat de aubergine van binnen zacht en gaar is. De oventijd die minstens een 1/2 uur bedraagt, hangt af van de grootte van de aubergine. Snijd de aubergine in de lengte door en schep het vruchtvlees in een kom. Laat het afkoelen. Pureer het vruchtvlees samen met de sjalotjes en de gepeelde knoflookteentjes met behulp van een foodprocessor. Roer het citroensap, de olijfolie en de yoghurt door de puree. Breng deze op smaak met zout en cayennepeper. Zet de afgedekte auberginesalade een uur in de koelkast. Verdeel de auberginesalade over de borden en garneer met de klein gesneden feta, de in plakjes gesneden tomaat en de fijngehakte peterselie. Serveer hierbij Turks brood, stokbrood of ciabattabrood.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g aubergine, 2 sjalotjes, 100 g fetakaas, 2 tomaten, 2 teentjes knoflook, sap van 1/2 citroen, 3 eetl. olijfolie, 125 ml dikke yoghurt, zout, cayenne peper, 1 eetl. fijngehakte peterselie, Turks brood, stokbrood of ciabattabrood