Auberginerondjes met rundergehakt en tomatensaus

home > hoofdgerechten > Auberginerondjes met rundergehakt en tomatensaus

Snipper de ui. Snijd de steelaanzet en een stukje onderkant van de aubergine. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van 1 cm. Bestrooi de plakken met zout en laat ze een half uur staan. Knijp of druk met behulp van keukenpapier het vocht uit de aubergineplakken. Maak het gehakt aan met zout, peper, de knoflook uit de knijper, de gesnipperde ui en de peterselie. Houd enkele blaadjes peterselie apart. Maak er zoveel ballen van als er plakken aubergine zijn. Druk de gehaktballen plat. Verwarm de inhoud van het pakje gezeefde tomaten en roer er 3 lepels crème fraîche en wat fijngehakte peterselie door. Breng deze tomatensaus op smaak met een beetje zout. Bak de gehaktrondjes in een beetje olijfolie in ongeveer 15 min. op een niet te hoog vuur gaar. Draai het gehakt halverwege de baktijd om. Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Giet nog wat olijfolie in de koekenpan. Verhit de olie en bak de aubergineplakken snel enkele min. aan beide kanten tot ze lichtbruin kleuren. Prik er met een vork in om te controleren of de aubergine zacht en dus gaar is. Laat de aubergineplakken even op keukenpapier uitlekken. Leg ze vervolgens op een schaal en leg op elke aubergineplak een rondje gehakt. Garneer met peterselieblaadjes. Serveer de tomatensaus er apart bij. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

1 grote ui, 1 aubergine, 500 g rundergehakt, zout, peper, 2 tenen knoflook, 3 eetl. fijngehakte peterselie, ¼ l dikke yoghurt, 1 pakje gezeefde tomaten, 3 lepels crème fraîche, 5 eetl. olijfolie