Biefstuk in kruidensaus met notenrijst

home > hoofdgerechten > Biefstuk in kruidensaus met notenrijst

Kook de notenrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Hak ondertussen de peterselie fijn. Laat in een steelpan de kruidenkaas met 1 dl melk zachtjes smelten. Snijd de bacon in dunne reepjes. Verhit in een koekenpan 15 g boter en bak hierin de bacon zachtjes uit. Schep de bacon uit de pan en roer deze door de saus. Bestrooi de biefstuk licht met zout en peper. Verhit 75 g boter in een koekenpan en bak de biefstukjes op hoog vuur aan beide zijden snel bruin. Verdeel de rijst en de biefstukjes over 4 borden, schep de saus over de biefstuk en garneer het gerecht met de peterselie. Lekker met spinazie.





Ingrediënten voor 4 personen

4 biefstukjes á 125 g, 250 g notenrijst,3 eetl. peterselie, 125 g romige kruidenkaas, 1¼ dl melk, 100 g bacon, 90 g boter, zout, peper