Bonenschotel uit Baden

home > hoofdgerechten > Bonenschotel uit Baden

De witte bonen wassen, in 12-24 uur weken, in het weekwater met het spek aan de kook brengen, ca. 1,5 uur laten koken. De worteltjes schoonmaken, schrappen, wassen, de preien schillen, wassen, beide in schijfjes snijden. De aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden. Groenten en aardappels bij de bonen doen, aan de kook brengen, met zout en peper op smaak brengen, in ca. 30 min. gaar koken. De uien pellen, snipperen, 2 eetl. boter laten smelten, de ui daarin bakken, de peterselie toevoegen, even mee laten stoven, door de bonenschotel roeren. Lekker met bruin stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g witte bonen, 1,5 l water, 500 g doorregen spek (in dikke plakken), 4 worteltjes, 2 preien, 1 kg aardappels, 2 uien, 2 eetl. boter, zout, peper, 3 eetl. gehakte peterselie