Bonte rijstschotel met vlees

home > hoofdgerechten > Bonte rijstschotel met vlees

Het vlees in blokjes snijden, de tomen in heet water leggen, laten schrikken in koudwater, ontvellen, in vieren snijden, de steelaanzetten verwijderen. De paprika’s halveren, de steel en zaden verwijderen, wassen en in stukjes snijden, de uien pellen, in vieren snijden, Het spek in blokjes snijden, de boter laten smelten, het spek hierin uitbakken, het vlees daarin onder regelmatig keren bruin bakken. De stukken ui en paprika toevoegen, ca. 10 min. mee laten stoven, met zout, peper, de tomatenpuree, paprikapoeder, cayennepeper op smaak brengen. De gehakte basilicum blaadjes en de gehakte lavasblaadjes erdoor roeren, een ¼ l vleesbouillon en een ½ l water erbij gieten, ca 15 min. laten stoven. De stukken tomaat en de rijst toevoegen, in ca. 20 min. gaar laten koken. Eventueel nogmaals op smaak brengen.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g varkensvlees, 500 g tomaten, 250 g rijst, 1 rode en 1 groene paprika, 250 g uien, 60 g doorregen spek, 2 eetl. boter, 2 eetl. tomatenpuree, ¼ l bouillon, paprikapoeder, cayennepeper, gehakte basilicumblaadjes, gehakte lavasblaadjes, ½ water, zout, peper