Bourgondische roomschnitzel

home > hoofdgerechten > Bourgondische roomschnitzel

Spoel de schnitzels onder stromend water af en maak ze met keukenpapier droog. Bestrooi ze met peper en zout en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan, voeg boter toe. Laat dit heet worden, leg er dan de schintzels in en bak ze op een middelmatig vuur 3-4 min. aan elke kant. Leg ze op een voorverwarmde schotel, neem de pan van het vuur en roer vlug de paprikapoeder door het bakvet, daarna de room. Laat de saus even doorkoken. Vermeng de instant jus met de rode wijn en 4 eetl. water ( giet dit mengsel in de pan en kook het al roerende nog heel even op). Breng de saus met tijm op smaak en schep ze over de schnitzels. Garneer met schijfjes citroen en geef er verse sla met noedels of rijst bij.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kalfsschnitzels á 120 g, zout, peper, bloem, 1 eetl. olie, 1 eetl. boter, ½ theel. zoet paprikapoeder, 1/8 l. zure room, instant jus (pakje), 4 eetl. water, 1/8 l. rode wijn (bourgogne), 1 mespuntje tijm, 1 citroen