Chinese koolstoofpot

home > hoofdgerechten > Chinese koolstoofpot

Van de kolen de slappe bladeren verwijderen, de kolen halveren, de stronk verwijderen, de kool in smalle reepjes snijden. De uien pellen, snipperen, de tomaten in heet water dompelen, laten schrikken in koud water, ontvellen, steelaanzetten verwijderen, de tomaten in plakjes snijden. De aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden. De boter laten smelten, de ui daarin goudgeel bakken, het gehakt toevoegen, al roerend wat aanbakken, daarbij de vleesklompjes met een vork rul maken, met zout en peper op smaak brengen, de koolreepjes, tomaatplakken, aardappelblokjes en een ¼ l water toevoegen, aan de kook brengen, de stoofpot in ca. 35 min. gaar stoven, met zout, peper en de tomatenketchup op smaak afmaken. Lekker met stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

2 chinese kolen ca. 750 g, 3 uien, 250 g tomaten, 250 g aardappels, 40 g boter, 375 g half om half gehakt, ¼ l water, zout, peper, 2 eetl. tomatenketchup