Chinese vleesfondue

home > hoofdgerechten > Chinese vleesfondue

Snijd het vlees in uiterst dunne plakjes. Bereid van te voeren de bouillon als volgt. Fruit de fijngehakte uien en knoflook in de boter lichtgeel, voeg witte wijn toe en laat die bijna geheel verdampen. Maal er wat peper over en doe er vervolgens 1 l. water, een bouillonblokje en wat aroma bij. Laat de bouillon ca. 10 min. doorkoken en schenk ze door een zeef in de fonduepan. Doe cherry erbij, zet wat sausjes op tafel. Koop kant-en-klaar sausjes of kijk bij de sausen voor lekkere sausjes. Iedere gast prikt de flinterdunne vleesplakjes aan een fonduevork om ze in de hete boiullon gaar te laten worden. Zorg voor wat knappige groene sla, radijsjes, paprika en tomaten en stokbrood. Het feest kan beginnen.





Ingrediënten voor 4 personen

800 g kalfs- of varkensfilet, 2 uien, 1 teentje knoflook, boter, 1 glas witte wijn, 1 theel. peperkorrels, aroma, blokje vleesbouillon, sherry