Drie in de pan met appel en ham

home > hoofdgerechten > Drie in de pan met appel en ham

Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Smelt 1 eetl. boter in een steelpan en fruit de appelstukjes met het kerriepoeder zachtjes aan. Schep van het vuur af de bosuitjes erdoor. Snijd de ham in reepjes. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met zout, melk en het ei tot een glad beslag. Schep het appelmengsel, de hamreepjes, 75 g geraspte kaas en de basilicum of de peterselie erdoor. Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep er 3 bergjes beslag in. Bak de pannenkoekjes tot de bovenkant droog is, keer ze en bak ook de onderkant goudbruin. Bak nog 3 porties van 3 pannenkoekjes. Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden. Stapel de pannenkoekjes op elkaar, drie op elk bord. strooi voor het serveren de rest van de kaas erover.





Ingrediënten voor 4 personen

1 stevige appel (Elstar, Jonagold), 2 bosuitjes, 50 g boter, ½ eetl. milde kerriepoeder, 150 g achterham, 200 g zelfrijzend bakmeel, zout, 2½ dl. melk, 1 ei, 150 g geraspte belegen kaas, 2 eetl. fijngehakte basilicum of peterselie