Gebakken biefstuk met whiskysaus en rijst

home > hoofdgerechten > Gebakken biefstuk met whiskysaus en rijst

Kook de rijst apart gaar. Giet ze af en laat ze met de deksel op de pan 15 min. staan. Snijd de biefstuk in kleine stukjes. Kruid de biefstuk stukjes met peper en zeezout, en bestrooi ze met bloem. Verhit een wok met olie en roerbak de biefstuk stukjes tot ze lekker krokant is. Voeg de groenten toe en bak deze 2 min. mee onder voordurend roeren. Bestrooi de stukjes biefstuk met gehakte dille en serveer ze op een bord en bedek ze met de zelfgemaakte whiskysaus. Meng in een kom de mayonaise, de tomatenketchup, de peterselie, wat zout en peper, en de whysky even door, tot een glad geheel. Schep een paar lepels rijst naast de biefstuk-roermix op het bord.





Ingrediënten voor 4 personen

kogelbiefstuk (400 g), 2 eetl. bloem, 200 gram gemengde roerbakmix, 2 eetl. olie, 1 dl. gehakte dille, zeezout, 400 g rijst

voor de saus:

6 eetl. mayonaise, 1 eetl. tomatenketchup, fijngehakte peterselie, wat zout en peper, 1 theel. whisky