Gebakken ham in bierdeeg

home > hoofdgerechten > Gebakken ham in bierdeeg

Haal de plakken ham door een mengsel van citroensap, mosterd, olie en peper. Roer een eierdooier en een mespuntje zout door het bier en meng er de gezeefde bloem door. Klop het eiwit tot stijf schuim en schep dit door het bierdeeg. Wentel de plakken ham door bloem, doop ze in het bierdeeg en bak ze in het 180ºC hete vet in de frituurpan. Neem ze uit de pan, laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze op een voorverwarmde schotel, gegarneerd met halve plakjes citroen. Geef er een gemengde sla bij van kropsla, tomaten, gesnipperde ui en plakjes hardgekookt ei.





Ingrediënten voor 4 personen

4 plakken gekookte ham á 100 g, sap van ¼ citroen, 1 eetl. olie, peper, zout, 1 theel. mosterd, 1/8 l bier, 2 eieren, 2 hardgekookte eieren, 1 krop sla, 4 tomaten, 1 kleine ui, 5 volle eetl. bloem, frituurvet