Gebraden runderlende

home > hoofdgerechten > Gebraden runderlende

Zout en peper het vlees (lardeer desgewenst met stukjes vet spek) en braad het in de hete olie 25-30 min. bij een temperatuur van 225º C. Draai het vlees in die tijd een paar keer om en doe er na ca. 10 min. de gesnipperde ui bij. Neem het vlees uit de pan en laat 10 min. met rust. Blus het braadvocht met de kippenbouillon, voeg de met witte wijn aangemaakte maïzena toe en zeef de saus. Voeg eventueel nog 1-2 eetl. room toe. Leg de in plakken gesneden runderfilet op een grote schaal en garneer met verschillende groenten. Geef er pommes frites of aardappelkroketjes bij.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g runderlende, peper, zout, 2 eetl. olie, 1 ui, 1 eetl. boter, ¼ l kippenbouillon (blokje), 1 theel. maïzena, 3 eetl. witte wijn