Gehakt met koolraap en rijst

home > hoofdgerechten > Gehakt met koolraap en rijst

Maak de groenten schoon, snipper de uien en snijd de koolraap en de courgettes in kleine blokjes. Verhit de boter in een koekenpan en roerbak de uiensnippers en het gehakt met de chillipoeder ca. 2 min. Voeg de blokjes koolraap en courgette en de rijst toe. Voeg naar smaak zout en peper toe, roer de tomatenpuree en de bouillon erdoor. Breng de vloeistof aan de kook en laat het gerecht met een deksel op de pan zachtjes ca. 25 min. pruttelen tot alles gaar is en de meeste vloeistof is opgenomen. Roer de peterselie en de helft van de geraspte kaas door het gerecht en geef de rest van de kaas apart erbij. Geef er (bruin) stokbrood bij.





Ingrediënten voor 4 personen

2 uien, 1 kleine koolraap, 1 courgette, 25 g boter, 500 g rundergehakt, 1 theel. chillipoeder, 100 g rijst, 1 blikje (70 gram) tomatenpuree, ½ l vleesbouillon (van een tablet), 3 eetl. gesnipperde peterselie, 100 g geraspte belegen Goudse kaas, zout, peper