Gemarineerde hamlappen met Provençaalse tomatensaus

home > hoofdgerechten > Gemarineerde hamlappen met Provençaalse tomatensaus

Snijd het vlees in grote dobbelstenen. Snipper de gepelde ui. Ontvel de teentjes knoflook. Doe het vlees in een kom. Voeg de uisnippers, kruiden, knoflook en wijn toe. Laat het vlees enkele uren tot een nacht in de koelkast marineren. Zeef het vlees en vang de marinade op. Haal de knoflookteentjes uit de marinade. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin. Voeg de bouillon, de gepelde tomaten en de tenen knoflook toe. Stoof het vlees gedurende 10 min. met het deksel op de pan. Giet de marinade in de pan en laat het vlees nu zonder deksel nog eens 20 min. op een laag vuur stoven. Bind het vocht eventueel met een beetje met water aangelengde maïzena. Eet bij dit gerecht gekookte rijst of een pastasoort, bijvoorbeeld fusilli.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g hamlappen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theel. Provençaalse kruiden, ¼ l. rode wijn, 50 g boter, 1½ l. vleesbouillon (van tabletten0, 1 l. blik tomaten