Gevulde courgettes met daarbij rijst

home > hoofdgerechten > Gevulde courgettes met daarbij rijst

Verwarm de oven voor op 190ºC. Breng ruim water aan de kook en blancheer de courgettes 3 min. Spoel ze af met koud water, en halveer ze in de lengte en schep het vruchtvlees er uit met een lepel. Hak het fijn en schep er het paneermeel, de room culinair, de hüttenkãse, de geraspte kaassoorten, de eierdooier, de kruiden, het uitgeperste teentje knoflook en zout en peper naar smaak toe door. Prak met een vork tot een glad mengsel en vul de courgettes ermee. Vet een ovenschaal in met olie, leg de courgettes in de schaal en bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 35 min. goudbruin. Kook de rijst gaar, giet ze af en laat ze met de deksel op de pan 15 min. staan. Ondertussen zijn de courgettes klaar en kan het geheel op tafel.





Ingrediënten voor 4 personen

4 courgettes, 400 g rijst, 2 eetlepels kruidenpaneermeel, 2 eetlepels room culinair, 75 g hüttenkãse, 1 zakje geraspte jonge kaas, 1/2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas, 1 eierdooier, 1/2 eetlepel fijngehakte oregano, 1 eetlepel fijngehakte tijm, 1 teentje knoflook, zout en peper