Gevulde kalfsrug met aardappelkroketjes

home > hoofdgerechten > Gevulde kalfsrug met aardappelkroketjes

Leg de laurierbladen, de peperkorrels en de rozemarijn op een flink stuk ingevet aluminiumfolie. Maak een mengsel van gesnipperde ui, blokjes spek, broodkruimels, losgeklopte eieren, geschaafde amandelen en peterselie en giet dit mengsel over het vlees. Rol dit op en pak het stevig in de folie. Laat de rollade op een bakblik gedurende 1½ uur gaar worden bij een oventemperatuur van 200ºC. Maak de saus af met zure room en maïzena en laat ze nog even doorkoken. Geef bij deze kalfsrug gemende groenten en aardappelkroketjes.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg. kalfsrug (uitgebeend), boter, 2 laurierbladen, 1 theel. peperkorrels, tikje rozemarijn, zout, peper, 1 ui, 50 g gerookt spek, 2 eieren, 2 sneden oud brood, 50 g geschaafde amandelen, 1 eetl. gehakte peterselie, 1/8 l. zure room, maïzena