Goulash

home > hoofdgerechten > Goulash

Vlees in blokjes snijden en in 30 min. op kamertemperatuur laten komen. Uien en knoflook pellen en grof snipperen. Paprika en tomaten schoonmaken en in stukjes snijden. Aardappels schillen, in blokjes snijden en wassen. In braadpan olie verwarmen en hierin ui en knoflook fruiten. Pan van vuur nemen, paprikapoeder en karwijzaad over uimengsel strooien en goed doorroeren. Pan weer op vuur zetten, vleesblokjes toevoegen en 2 min. aanbraden. Zoveel warme bouillon in pan schenken dat het vlees net onder staat. Geheel aan de kook brengen, vuur laag zetten en deksel schuin op pan leggen. Vlees ca. 1 uur en 30 min. laten sudderen. Aardappel, paprika en tomaat door vlees scheppen en goulash in nog 30 min. met deksel schuin op pan zachtjes gaarsudderen. Yoghurt door goulash roeren. Goulasg op smaak brengen met zout en peper. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g doorregen runderlappen, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 groene paprika, 2 tomaten, 2 aardappels, 3 eetl. olie, 2 eetl. paprikapoeder, 1 theel. karwijzaad (kummel), 500 ml kippenbouillon van tablet, 100 ml volle yoghurt, zout, peper