Groene lasagne

home > hoofdgerechten > Groene lasagne

Breng het water met zout aan de kook in een ruime pan. Leg de lasagne erin en laat ca. 10 min. doorkoken. Stort de lasagne in een zeef, spoel ze af met koud water, laat ze uitlekken en spreid de plakjes pasta uit op een schone theedoek. Verhit 30 g boter in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui met de in blokjes gesneden ham, wortel en venkel gedurende 5 min. Voeg de gepelde en klein gesneden knoflook en het gehakt toe, eveneens de in stukjes gesneden kippenlever en wat zout en peper en maak het vlees los met een vork. Fruit alles samen nog ca. 3 min. en doe er dan de tomatenpuree, de witte wijn en de bouillon bij. Laat alles nog even pruttelen. Smelt intussen in een sauspan 30 g boter, voeg bloem toe en een scheutje melk en roer één en ander tot een glad papje. Doe de rest van de melk erbij, de slagroom en wat zout, peper en nootmuskaat en laat het nog even doorkoken. Leg in een platte, vuurvaste schaal om de beurt vleessaus, lasagneplakken en witte saus, sluit met de laatste af, strooi er parmezaanse kaas over en leg er een paar vlokjes boter op. Laat bij een temperatuur van 175ºC. gedurende ca. 35 min. de lasagne goudgeel bakken. Groene sla smaakt hier heerlijk bij.





Ingrediënten voor 4 personen

1,5 l. water met wat zout, 250 g groene lasagne, 50 g rauwe ham, 2 kleine uien, 1 teentje knoflook, 1 wortel, ½ venkelknol, 90 g boter, 75 g kippenlevertjes, 200 g half om half gehakt, ¼ theel. oregano, 1 eetl. tomatenpuree, ½ glas droge witte wijn, ½ kopje bouillon, 1 eetl bloem, 1/8 l. melk, 1/8 l. slagroom, 100 g parmezaanse kaas, zout, peper, nootmukaat