Italiaanse macaronischotel

home > hoofdgerechten > Italiaanse macaronischotel

De boterham in koud water weken, goed uitknijpen, en met het gehakt, en het ei mengen, op smaak brengen met zout, peper, en paprikapoeder. Van dit mengsel kleine balletjes maken, ± 2 cm. groot. De ui pellen, snipperen, in de hete olie de ui fruiten. De paprika’s halveren, stelen, zaden en zaadlijsten verwijderen, de paprika’s wassen en in reepjes snijden. De ontvelde tomaten in stukjes snijden, beide ingredieënten bij de ui doen, mee laten stoven. Van 1,½ bouillonblokje met 1¼ l water een vleesbouillon maken, koud water met de bouillonblokjes aan de kook brengen en 15 min. laten koken. Het mengsel van gefruite ui, de paprika, en de tomaten in de bouillon doen, aan de kook brengen. De ellenboogmacaroni en de gehaktballetjes toevoegen, in 8 á 10 min. gaar laten worden, met zout, en peper op smaak brengen. Lekker met stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

voor de gehaktballetjes, 1 boterham, 250 g gehakt, 1 ei, zout, peper, paprikapoeder

voor de schotel, 1 ui, 3 eetl. olie, 2 paprika’s, 250 g ontvelde tomaten, 1¼ l vleesbouillon, 150 g ellenboogmacaroni, zout, peper