Kasseler rib en croûte

home > hoofdgerechten > Kasseler rib en croûte

Roer in een schaal de gezeefde bloem met de boter tot een kruimelige massa. Meng wat zout, het ei en ijswater erdoor en zet het deeg koud weg. Wrijf het vlees in met gemalen, zwarte peper en geplette jeneverbessen en braad het met de vette kant naar boven ca. 5 min. aan. Verwarm de oven voor op 225ºC. Rol het deeg uit tot 2 plakken en leg het afgekoelde vlees op de ene plak. Bestrijk de randen met water, leg de andere deegplak erop en druk de buitenkant goed aan. Geef ter versiering een paar inkepingen in het deeg en zet het geheel ca. 30 min. in de oven. Laat het vlees even staan alvorens hem aan te snijden. Geef er als groenten gestoofde, in plakjes gesneden courgettes of komkommer bij en maïskolven en/of tomaten.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g gepekelde varkensribstuk, 250 g bloem, 100 g boter, 1 ei, zout, peper, jeneverbessen, 2 eetl. ijswater