Kip met fruitchutney

home > hoofdgerechten > Kip met fruitchutney

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. Kip bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en kip in ca. 4 min. rondom bruinbakken. Kip uit pan nemen en in achtergebleven boter ui fruiten. Champignons schoonvegen, grote halveren, door ui scheppen en ca. 2 min. meebakken. Kip, chutney, 150 ml water en bouillontablet door uimengsel scheppen en geheel afgedekt ca. 5 min. zachtjes laten koken. Laatste min. crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper Serveren met de rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g rijst, 2 uien, 350 g kipfilet, 25 g boter of margarine, 1 bakje kastanjechampignons (250 g), 1 pot Tropical fruit chutney (250 ml), 1/2 kippenbouillontablet, 1 bekertje crème fraîche (200 ml), zout, peper