Kipfiletreepjes op Japanse wijze

home > hoofdgerechten > Kipfiletreepjes op Japanse wijze

Schep de kipfiletreepjes in een kom en voeg de ketjap, knoflook, bosui, chilisaus, gembersiroopen peper en zout er aan toe. Meng alles goed door elkaar enlaat dit afgedekt met plasticfolie een half uur in de koelkast marineren. Schep nu het vlees in een zeef en laat het goed uitlekken. Bewaar de opgevangen marinade. Verhit een koekenpan en giet hierin een scheutje olie. Bak de kipfiletreepjes met niet te grote hoeveelheden tegelijk krokant en goudbruin. Schep ze in een schaal en houd ze warm totdat al het vlees is gebakken. Schep nu de roerbakgroenten en taugé in het braadvocht en roerbak deze 2 min., zodat de groenten nog krokant blijven. Voeg nu het vlees en de eerder opgevangen marinade erbij en laat dit een min. doorkoken. Serveer direct met bijv.gebakken rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

600 g kipfilet (in reepjes), 200 g oosterse roerbakgroenten, 100 g taugé, 2 dl Japanse ketjap, 1 eetl. gembersiroop, 1 eetl. chilisaus, 3,in ringetjes gesneden bosuitjes,versgemalen peper,zout,olie om in te bakken