Knolselderij-aardappelgratin

home > hoofdgerechten > Knolselderij-aardappelgratin

Snijd de knolselderij in plakjes. Kook de plakjes samen met de aardappelplakjes ± 5 min. in ruim kokend water met wat zout. Laat de selderij en de aardappel uitlekken. Leg de plakjes in afwisselende lagen in een ingevette ovenschaal. Strooi tussen elke laag wat zout, peper en de kaas (± 75 g). Meng de groentebouillon, de crème fraïche, de mosterd, de peterselie en wat peper. Schenk dit over de groenten en strooi er de overgebleven kaas over. Bak de gratin 30-40 min. in een voorverwarmde oven op 190°C tot de selderij en de aardappel gaar zijn en de bovenkant gegratineerd is.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kleine knolselderij, 500 g in plakjes gesneden aardappel, 125 g jong belegen boerenkaas geraspt, 4 dl groentebouillon, 1½ dl crème fraïche, 1-2 theel. mosterd, 3-4 eetl. fijngesneden peterselie, zout, peper