Knolselderijsoufflé

home > hoofdgerechten > Knolselderijsoufflé

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de knolselderij schoon en snijd deze in kleine blokjes. Kook ze met weinig water, zout en citroensap in 10-12 min. gaar. Giet de selderij af en laat goed uitlekken. Snijd de paprika zonder zaadjes in miniblokjes. Giet kokend water over de paprikablokjes, spoel er meteen koud water over en laat goed uitlekken. Vet een ovenschaal licht in met de olie. Pureer de knolselderij met een staafmixer of in de keukenmachine. Roer de kruidenroomkaas erdoor tot een gladde massa. Splits de eieren. Roer de paprika, peterselie en eidooiers door het knolselderijmengsel. Voeg peper en zout toe. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Spatel het knolselderijmengsel hier luchtig door. Vul de ovenschaal hier voor ¾ deel mee. Zet de soufflé circa 20 min. in het midden van de oven totdat hij gerezen en goudbruin is. Dien de soufflé op en eet deze meteen.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g knolselderij, 2 eetl. citroensap, ½ rode paprika, ½ eetl. olie, 100g Boursin. 3 eieren, 1 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) of 1 eetl. gedroogd, zout, versgemalen peper