Luiks stoofvlees

home > hoofdgerechten > Luiks stoofvlees

Snijd het vlees in brede repen. Pel de uien en snipper ze. Schrap de wortel en snijd deze in plakjes. Verdeel de bleekselderij in smalle boogjes. Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin in 5 min. Voeg de uien toe en bak ze even mee. Giet de bouillon erbij en voeg peper, zout, paprikapoeder, tijm, laurier en mosterd toe. Stoof bij gebruik van hamlappen zachtjes 20 min., bij runderlappen 75 min. Voeg het bier en de honing toe en stoof nog 15 min. Meng de maïzena of bloem door de room, roer het mengsel door de stoofpot en bind de saus ermee op een lage stand. Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met gekookte aardappelen of grof bruinbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg hamlappen of magere runderlappen, 2 uien, 1 winterwortel, 5 stengels bleekselderij, 2 eetl. zonnebloemolie, 75 g boter, 4 dl vleesbouillon of vleesfond, versgemalen peper, zout, 2 theel. paprikapoeder, 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd, 2 laurierblaadjes, 2 eetl mosterd, 1 flesje donker bier, 2 eetl. honing, 1 eetl. maïzena of bloem, 2 dl kookroom, 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)