Marokkaanse vlees-balletjes

home > hoofdgerechten > Marokkaanse vlees-balletjes

Maak het lamsgehakt aan met twee theel. fijngestampte korianderzaadjes, drie theel. citroensap, zout en versgemalen peper naar smaak, een theel. oregano, twee ragfijn gesnipperde teentjes knoflook, een eetl. olijfolie en cayenne naar smaak. Kneed er twaalf balletjes van en leg deze een uurtje in de koelkast. Fruit de fijngesneden tomaten en uien aan in twee eetl. olijfolie, voeg een gesnipperd teentje knoflook toe, een theel. suiker en de kleingesneden rauwe aardappelen en even grote hoeveelheid worteltjes of winterwortel. Laat dit alles samen heel even bakken, leg er dan de gehaktballetjes bij, giet er een flinke kop heet water op en laat het gerecht dan, met een deksel op de pan, een klein half uurtje sudderen. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g lamsgehakt, korianderzaadjes, citroensap, zout, peper, oregano, 3 knoflookteentjes, olijfolie, cayenne, 4 tomaten, 2 uien, suiker, 4 aardappelen, worteltjes