Mossel-rijstgerecht

home > hoofdgerechten > Mossel-rijstgerecht

De boter in een grote pan laten smelten, de rijst toevoegen, goudgeel laten roosteren. De rozijnen toevoegen en meeverwarmen. Van een half bouillonblokje ruim 5 dl. bouillon maken, erbij gieten, in 20 min. laten wellen, warm houden, de tomaten in warm water leggen, in koud water laten schikken, ontvellen, de steelaanzetten eruit snijden, de tomaten klein snijden. De uien schoonmaken, snipperen, en in 2 eetl. boter goudgeel fruiten. De stukjes tomaat en de wijn toevoegen, aan de kook brengen, ca. 5 min. laten koken, de gare rijst erdoor roeren. De gekookte mosselen laten uitlekken, het vocht opvangen, de mosselen in het rijstgerecht doen, voorzichtig erdoor roeren, meeverwarmen en wat vocht van de mosselen toevoegen. Het mosselgerecht met wat zout, peper op smaak brengen, en met wat kervelblaadjes bestrooien. Lekker met sesambrood.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g gekookte mosselen, 50 g boter, 250 g rijst, 50 g sultanarozijnen, 5 dl kippenbouillon, 500 g tomaten, 2 uien, 2 eetl. boter, ¼ l droge witte wijn, zout, peper, kervelblaadje