Mosselstoofpot met groene kruiden

home > hoofdgerechten > Mosselstoofpot met groene kruiden

Verwijder beschadigde mosselen of mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan. Pel de uien en knoflook en snipper ze. Verhit de olijfolie in een braadpan. Fruit hierin de ui en knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes met sap en tomatenpuree toe, breng dit aan de kook en schep de mosselen erdoor. Stoof 3-4 min. totdat de mosselschelpen openstaan. Schep de kruiden en peper en zout naar smaak erdoor. Verdeel de citroen in partjes. Serveer de stoofpot in de pan of in diepe borden met de citroenpartjes. Lekker met boerenbruinbrood met boter.





Ingrediënten voor 4 personen

3 kg panklare mosselen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 3 eetl. olijfolie, 800 g tomatenblokjes op sap (blik), 1 klein blikje tomatenpuree, 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries), 1 eetl. versgehakte tijm of 1 theel. gedroogd, 1 eetl. dille (vers of diepvries), 1 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries), versgemalen peper, zout, 2 citroenen