Moussaka met aardappelen

home > hoofdgerechten > Moussaka met aardappelen

Hak de peterselie fijn in de keukenmachine. Zet het even weg. Hak de ui en fruit ze glazig in de hete boter. Maal het vlees (evt. in 2 keer). Doe het vlees bij de ui in de pan en braad het tot de rode kleur van het vlees is verdwenen. Bestrooi het met bloem en roer het goed door. Neem de pan van het vuur en voeg de wijn, peterselie, venkel, tijm, zout en peper toe. Laat het geheel wat afkoelen. Roer vervolgens de eierdooiers door de vlees-uimassa. Snijd de aardappelen in plakken. Bak de aardappelschijfjes, eventueel in 2 porties, goudbruin in de boter. Laat ze uitdruipen op keukenpapier. Leg laag-om-laag de aardappelschijfjes en de vleesmassa in een beboterde en met paneermeel bestrooide ovenschaal. Zorg dat de laatste laag uit aardappelen bestaat. Leg hier en daar een klontje boter erop. Zet de schotel ca. 20 min. in de voorverwarmde oven op 200º C.





Ingrediënten voor 4 personen

½ bosje peterselie, 1 middelgrote ui, boter, 400 g kalfs- of rundvlees, 2 eetl. bloem, 1 scheutje witte wijn, ½ theel. venkel, 1 mespunt tijm (gedroogd), zout, peper, 2 eierdooiers, 1 kg aardappelen, paneermeel