Moussakka Aubergine-stoofschotel

home > hoofdgerechten > Moussakka Aubergine-stoofschotel

Was de aubergines, neem de steeltjes eraf en snijd ze in plakken. Laat ze een half uur, bestrooid met wat zout, uitlekken. Fruit in wat olijfolie een flinke gesnipperde ui met wat gesnipperd knoflook en paprika. Voeg er het gehakt aan toe, en haal dit, tijdens het bakken, met een houten lepel goed uit elkaar, zodat het aan alle kanten bruin wordt. Leg in een ingevette hoge vuurvaste schaal een laagje aubergineplakjes, daarop een laagje gehakt met ui, daarop weer aubergine, daarop gehakt. Giet hierover een mengsel van losgeklopte eieren met melk en wat bloem en zet de schotel in de oven tot de eieren zijn gestold en er een mooi goudbruin dekentje over het geheel ligt.





Ingrediënten voor 4 personen

2 grote aubergines, zout, olijfolie, 1 flinke ui, knoflook, paprika, 500 g gehakt, 4 eieren, 4 eetl. melk, bloem