Osso bucco stoofschotel van kalfsschenkels

home > hoofdgerechten > Osso bucco stoofschotel van kalfsschenkels

Smelt de boter in een grote braadpan. Voeg de schenkel toe en bak aan beide kanten bruin. Schenk de wijn in de pan en laat 15 min. sudderen. Voeg de ontvelde en grofgehakte tomaten en knoflook toe, kruid goed, en laat, onafgedekt koken tot het kookvocht iets ingekookt is. Dek de pan af en laat 1 uur op een laag vuur sudderen. Haal het deksel van de pan en kook nog een uur. Zo nodig moet er wat meer vocht bij. Meng ongeveer 10 min. voor het opdienen de ingrediënten voor de gremolata, strooi ze over het vlees en serveer. Lekker met aardappelpuree of risotto Milanese. (zie ook categorie 4).





Ingrediënten voor 4 personen

4 kalfsschenkels ± 5 cm. dik, 50 g boter, 150 ml. witte wijn, 450 g rijpe tomaten, 1 teentje knoflook, peper, zout

Ingrediënten voor de Gremolata:

1 teentje knoflook, fijngehakt, 2 eetl. fijngehakte peterselie, fijngeraspte schil van ½ citroen. (volgens de traditie wordt een mengsel van knoflook, peterselie en citroenschil, een gremolata, op de osso bucco gestrooid en de schotel wordt geserveerd met risotto Milanese met saffraan op smaak gebracht.)